The Worst Day Of My Life Is Now New York’s Hottest Tourist Attraction

The Worst Day Of My Life Is Now New York’s Hottest Tourist Attraction

I can feel the sweat that went into making this not seem tacky, of wanting to show respect, but also wanting to show every last bit of carnage and visceral whomp to justify the $24 price of admission — vulgarity with the noblest intentions.

Interessant artikel over hoe om te gaan met recente geschiedenis, het herdenken van mensen, de commerciële aspecten en hoe je dit tactvol kan presenteren in een museum.

Persoonlijk lijkt mij het feit dat er zoveel geld omheen verdient wordt misschien wel waarom dit als een slecht en smakeloos idee klinkt. Ik was recent nog in Berlijn waarbij ze hun iets minder recente geschiedenis door de hele stad verweven hebben met prachtig onderhouden gratis infocentra. Natuurlijk zijn er hier en daar ook betaalde musea te vinden, maar veruit het merendeel is gratis én zeer informatief. Ik ben nog niet in New York geweest en wellicht dat zij ook een gratis herdenkingscentrum hebben maar het lijkt mij dat met deze museumwinkel én toegangsprijzen ze de plank toch wel wat misslaan als het gaat om tactvol herdenken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s